Трагедия край Неделино – трима младежи загинаха при зверска катастрофа

Три момчета от златоградското село Долен загинаха при зверска катастрофа край Неделино. Трагедията станала снощи на пътя Долен – Неделино.

Младежите били в БМВ, шофирано от 26-годишния Борислав Хаджиев. Колата се е движила с доста висока скорост. В района на военния завод преди Неделино Борислав игубил управление, колата се завъртяла и с лявата си страна се ударила в предницата на насрещно движещия се микробус „Мерцедес Спринтер“, управляван от жител на Неделино. Катастрофата е станала към 22,00 часа. На място умира шофьорът и 23-годишният Огнян Сапунджиев, който е пътувал на задната седалка. Момчето е изхвърчало през задното стъкло и тялото му е открито смазано на капака. Третият – 26-годишният Мартин Караасенов, е транспортиран във Филиала на спешна медицинска помощ в Златоград с черепно-мозъчна травма. Половин час след полунощ издъхва.

Шофьорът на микробуса – Георги Скечелиев от Неделино, на 41 години, е откаран и приет в Хирургично отделение на болницата в Кърджали. Няма опасност за живота му. Той е с болки в главата, корема и гръдния кош, но е контактен и си спомня страшния удар.

„По първоначални данни причината за катастрофата е несъобразена скорост. По случая е образувано досъдебно производство. Извършват се огледи на местопроизшествието. Пътуващите младежи не са използвали обезопасителни колани“, каза шефът на Областната дирекция на МВР ст. комисар Николай Димов.

„Гледката беше ужасна. Отидохме на мястото на катастрофата, за да помогнем с каквото може. Придружихме шофьора на микробуса до болницата в Кърджали. По негови думи, когато видял БМВ-то да се завърта, спрял колата си. Буквално беше счупил волана в ръцете си от стягане“, разказа кметът на Неделино Боян Кехайов.

Починалите са Мартин Караасенов, Борислав Хаджиев и Огнян Сапунджиев. Вчера Мартин е имал рожден ден. Все още не се знае каква е била целта на нощното им пътуване до Неделино.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *