Трета лента през „Маказа” при натоварен трафик

Трета лента ще поема трафика от преминаващи през „Маказа” при образуване на километрични опашки в една от двете посоки. Новата организация за преминаване в Гърция вече е въведена на граничния пункт.

„Ако трафикът е от българска страна и има натрупване на автомобили, едното трасе от гръцка страна се ползва за изход от България, за да може потокът да бъде разпределен на три трасета. Автомобили, които са от трети страни, да бъдат отделяни в самостоятелно платно, защото те най-много забавят при проверката на документи”, заяви областният управител на Кърджали Илия Илиев, цитиран от БНР.
Припомняме, че подобно решение за справяне с трафика бе предложено още миналата година от народния представител Мустафа Ахмед. Съгласуването с гръцката страна обаче бе отложило предложението във времето.
Както вече 24rodopi.com писа, „Маказа” се превърна във втория по натовареност граничен пункт след „Кулата”. Хиляди автомобили преминават в двете посоки ежедневно през летния сезон, като през уикенда се образуват километрични опашки. Само през месец май т.г. през ГКПП „Маказа” са преминали 200 000 души.
24rodopi.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *