Третокласници от СУ „Васил Левски“ в Крумовград беседват с местния свещеник

Ученици, родители и ученици заедно проучиха традиции и обичаите, свързани с Деня на християнското семейство

На 21 ноември учениците от трети клас при Иновативно СУ „Васил Левски“ в Крумовград отбелязаха Деня на християнското семейство с много старание и уважение към истинските християнски ценности. Иновативните третокласници, съвместно със своите родители и класните ръководители Димитрина Стоянова, Николина Иванова и Пенка Манолова, в продължение на две седмици проучваха и съгласуваха мнения за изработването на свои проекти. В тях те представиха наученото за църковния празник Въведение Богородично, както и за традициите и обичаите свързани с празника в народния календар.

С огромно вълнение споделиха наученото  пред своите родители и учители в организираната беседа със свещеника на храм “Св. Иван Рилски“ в Крумовград.  Отецът поздрави учениците за желанието и старанието, което проявяват. Добави,  че празникът на християнското семейство е важен за всички нас, за да си напомним колко сме свързани и важни едни за други. Удоволствие за всички присъстващи беше да опитат от приготвената постна питка, от родител на ученик от IIIа клас, по описаната в ученическите проекти рецепта.

Чрез тази поредна дейност по иновация „Ние в XXI век“ , направление „Толерантност и етнорелигиозен диалог“, ученици, родители и учители за пореден път доказаха колко е важно да се работи съвместно и заедно да се реди пъзела на детското възпитание…

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *