Турски митничари на Капъкуле: Какво празнувате в България, че всички сте тук? (снимки)


Какво празнувате в България, за да са така натоварени граничните пунктове „Капитан Андреево“ и „Капъкуле“, с тези думи изпратиха турски митничари кърджалиец на турско-българската граница, видя репортер на 24rodopi.com. Както е известно, петъчният ден е пазарен за граничния град Одрин в южната ни съседка и хиляди нашенци предпочетоха да запълнят един от четирите почивни дни с пазаруване.
На ГКПП “Капитан Андреево” работят всички трасета, като леките коли и автобусите се редят на всички ленти.Пунктът работи с пълен капацитет, обработката на документи става изключително бързо. Причина за дългите колони е изключително натовареният трафик за южната съседка. Не по-различно е положението и през граничния пункт на Турция с Гърция – Пазаркуле, превърнал се в алтернативен маршрут за нашенци при задръствания на Капъкуле – Капитан Анреево. Автомобилите са предимно с кърджалийски, хасковски и пловдивски регистрации. За разлика от ГКПП „Маказа“ тук колите с румънски регистрации почти липсват.
Същевременно турските власти изпращат пътуващите на граничния пункт за България на пет езика – турски, английски, немски, френски и български.
24rodopi.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *