Тютюнджиите не посмяха да блокират ГКПП „Маказа – Нимфея“

Тютюнджиите не посмяха да блокират граничния пункт „Маказа – Нимфея“. Както вече 24rodopi.com писа, те нямаха разрешение за протест.
200 души не са получи пари за предадената през февруари продукция от реколта`2015 и днес от 14.00 часа искаха да спрат движението през ГКПП „Маказа“.
Отменен е обявеният за днес от 14 ч. протест на ГКПП „Маказа- Нимфея” на тютюнопроизводители от двете области Кърджали и Хасково заради неизплатени суми за миналогодишна реколта, съобщи Асен Кичуков – председател на Националната конфедерация на тютюнопроизводителите. Той заяви, че 20 на сто от стопаните, предали суровина на две търговски фирми, все още не са получили парите, но потвърди новината на 24rodopi.com, че днес с тях вече е започнало разплащане.
Казусът с тютюнопроизводителите от Източните Родопи не се решаваше вече осми месец, припомня „Стандарт“. В края на август на събрание в кърджалийското село Конево земеделците заявиха, че ако до няколко дни не получат парите си за предадения тютюн от реколта 2015, ще предприемат протести. Тогава кметът на Конево Хасан Мустафа обясни , че от селото потърпевши са седем семейства, които очакват да получат между 2 и 3 хиляди лева.
Освен на тях едната от фирмите – „Михайлидис” Сандански дължи пари и на производители от селата Рудина , Книжовник и Чорбаджийско.
24rodopi.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

0 Shares
Share via
Copy link