Ужасна трагедия! Семра и съпругът й се върнали от Холандия заради раждането, стаята за бебето била готова…

Починалата родилка в Кърджали се е върнала заедно със съпруга си от Холандия преди месец. Двамата искали първата им рожба да се роди в България. Бременността на 23-годишната жена пък протичала нормално до този момент.
Това разказаха жители на село Водач, където живеело младото семейство.
Семра сключила брак преди около година. Двамата със съпруга й заминали да работят в Холандия, където от години живеели родителите на момчето. Семейството се връщало в родната къща в чернооченското село единствено за Нова година и през летните месеци. Младите бъдещи родители решили да се приберат за раждането у дома. Стаята на детето, което чакали, дори вече била готова, разкриха шокираните техни съселяни. Според роднини, вътрешен кръвоизлив при раждането е причина за смъртта. За съжаление, бебето също е починало.

Семра Д. почина към 4.00 часа на 9 март в кърджалийската болница. Била настанена в АГО на 8 март. От МБАЛ „Д-р Атанас Дафовски“ потвърдиха новината ни.
Заради смъртта на родилката е назначена е тройна съдебно-медицинска експертиза. „Извършва се вътрешна проверка, информирани са РЗИ и РЗОК. Предстои проверка от Изпълнителна агенция „Медицински одит”, посочиха от ръководството на МБАЛ „Д-р Атанас Дафовски”. От здравното заведение ще дадат подробности след проверките най-рано във вторник, следващата седмица.

Версия за смъртта на родилката и бебето: Рядка болест предизвикала нетипичен вътрешен кръвоизлив?

Рядко срещано заболяване предизвикало нетипичен вътрешен кръвоизлив – това е работната версия на разследващите смъртта на 23-годишната Семра Ш. и бебето й призори на 9 март в МБАЛ „Д-р Атанас Дафовски“, разкриха осведомени източници.
„Родилката е била настанена в АГО-то на 8 март заради преносване на плода. Извършени били изследвания, чиито резултатите не показвали някакви отклонения. Нямало основание за притеснения. Призори в петък й прилошало и се наложило да се прави операция . Въпреки това, майката e починала. Констатирана е голяма кръвозагуба“, поясниха наши източници.
Операцията е извършена след 5.00 часа сутринта. Първоначално близки на жената от чернооченското село Водач твърдяха, че тя е починала в 4.00 часа, но смъртта е констатирана в 6.20 часа.
Работи се и по други версии. Експертизите ще установят истинската причина за нетипичния вътрешен кръвоизлив.

Два месеца срок за разследването на смъртта на родилката в Кърджали си е поставила прокуратурата. Окръжна прокуратура-Кърджали наблюдава досъдебно производство за установяване на причините за смъртта на 23-годишна жена, починала по време на раждане на 9 март в МБАЛ „Д-р Атанас Дафовски”. По делото е извършен оглед, назначена е тройна съдебно-медицинска експертиза, предстоят разпити на свидетели и други процесуални действия, посочиха още от пресцентъра на държавното обвиннение.

Семра сключила брак преди около 10-11 месеца. Двамата със съпруга й заминали да работят в Холандия, където от години живеели неговите родители. Семейството се връщало в родната къща в чернооченското село единствено за Нова година и през летните месеци. Бъдещите родители решили да се приберат за раждането на първата им рожба у дома. Стаята на детето, което чакали, дори вече била готова, разкриха шокираните им съселяни.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

0 Shares
Share via
Copy link
Powered by Social Snap