Укрепват брега на Крумовица край пътя Момчилград – Крумовград – Ивайловград

Басейнова дирекция „Източнобеломорски район” в Пловдив е издала разрешително за ползване на повърхностен воден обект. Съобщението за това е обявено публично на интернет страницата на община Крумовград. Проектът предвижда реконструкция на съществуващи и изграждането на нови съоръжения за защита на участък от река Крумовица от вредното въздействие от водите.

В района на бензиностанция „Октан” в землището на селата Вранско и Луличка коритото на реката е изместено към десния бряг и пътя Момчилград – Крумовград – Ивайловград поради натрупвания в него на наноси с височина 2 метра. Високите води на река Крумовица са разрушили дигата и са нанесли поражения на частни земеделски имоти. Има вероятност изместването на корито да продължи и да причини компрометиране на пътя, се казва съобщението, подписано от директора на Басейнова дирекция „Източнобеломорски район” инж. Цветелина Кънева.

Предвижда се почистване на речното корито в участъка на строителството и участъците преди и след него, изграждане на подпорни стени, възстановяване на разрушената дига, както и оформяне на левия бряг

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

0 Shares
Share via
Copy link
Powered by Social Snap