Улицата на ужаса: Труп, плоча и няма осъден!

Близо година след като мъж посече с брадва старица

Паметна плоча на зверски убитата старица е поставена в село Кременец. Тя се намира на улицата, на която бе посечена с брадва 77-годишната жена, видя екип на 24rodopi.com. Изкуствени цветя пък символизират печалните чувства у роднините на жертвата.
Датата под лика на Неврие е 21 април 2018…
Тогава животът на женицата бе отнет от мъж с психични проблеми. 77-годишната родопчанка излязла пред дома си, а съселянинът й почти я обезглавява с брадва.
Престъплението хвърли в ужас местните жители. При задържането на извършителя-49-годишен местен жител, участваха и спецполицаи. Мъжът се бе затворил в дома си, където живеел с родителите си. Във фаталния ден майка му и баща му били при съседи, където се подготвяли за погребение. Минути след деянието майката на убиеца се прибрала в къщата, а мъжът нападнал и нея с брадвата. Жената успяла да избяга, заключвайки дома и търсейки съдействие от пристигналите вече полицаи в селото.
49-годишният мъж от години се лекувал в Психиатрията в Кърджали. Само дни преди убийството бил освободен от здравното заведение. Понастоящем той отново е хоспитализиран.
Почти година след зверското престъпление делото срещу убиеца не е започнало. Месеци наред се бавиха назначените ДНК експертизи за ужасяващото убийство в момчилградското село. Липсата на резултати пък възпрепятстваха приключването на разследването и изготвянето на обвинителния акт срещу задържания.
Спрямо извършителя бе взета мярка за неотклонение „Подписка”. Бяха назначени и съдебнопсихиатрични експертизи, които да дадат отговор дали 49-годишният мъж от Кременец е бил вменяем към момента на деянието.
Ако експертите преценят, че той не е можел да отговаря за постъпките си, мъжът няма да влезе в затвора. Най-вероятно спрямо него ще се предприемат принудителни медицински мерки.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

0 Shares
Share via
Copy link
Powered by Social Snap