Ултиматумът на 8 села: Път или бунт!?

Жители от осем села в общините Кирково и Крумовград са в готовност за протестни действия, заради неремонтиран път.

„Преди известно време се обърнахме с подписка към общинските администрации в Кирково и Крумовград с искане за ремонт на пътната отсечка от Подкова, през Чорбаджийско, до Токачка. Общините от своя страна информираха Агенция „Пътна инфраструктура“, но досега не получихме някакъв отговор от там. Ако продължават да ни игнорират готови сме да започнем протестни действия“, посочват жители на селата Тихомир, Малкоч, Кран, Кукуряк, Пашинци, Токачка, Бук и Гривка.

Общинските администрации в Кирково и Крумовград изпратили писмо до министъра на регионалното развитие и благоустройството, председателя на управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура“, както и до директора на Областното пътно управление. В писмото се казва, че е постъпила подписка от жители на осем населени места с искане за извършване на ремонтно-възстановителни работи на пътната настилка на републикански път III-509 в участъка от Чорбаджийско до Токачка.

„Във връзка с гореизложеното се обръщаме към вас за съдействие относно предприемане на необходимите действия за решаване на този изключително важен проблем на двете общини. В случай, че не бъдат предприети действия за решаване на проблема, хората от осемте населени места заявяват, че ще предприемат действия изразяващи се в гражданско неподчинение и блокиране на пътища“, се казва още в писмото на общинските администрации в Кирково и Крумовград.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

0 Shares
Share via
Copy link
Powered by Social Snap