Учениците от 2 “а” клас на иновативна екскурзия в Хасково

На 17 ноември 2019 г. учениците от 2 „а“ клас на СУ „Васил Левски“ Крумовград участваха със своите родители и учители в иновативна екскурзия в Хасково. Децата са участници в иновацията „Ние в XXI век“, направление „Здравно образование“.

Самата екскурзия е по идея на техните родители, като те я планираха, организираха и проведоха. Учениците посетиха зоологическата градина, където бяха изненадани от своите родители с урок по Околен свят на тема „Диви и домашни животни“ и Изобразително изкуство на тема „Моделиране“. Урокът бе основан на проектно-базираното обучение В ролята на обучители бяха самите родители, които по интересен и забавен начин, чрез дискусии, сценарии, сюжети, практически умения и забавни ролеви игри, представиха темата на децата си.


Това занимание е само първата част от тематичните единици, като работата на децата ще продължи и в учебните часове по съответните предмети. В подготовката на родителите се включи с педагогически насоки и класният ръководител Даниела Бояджиева.
Урокът е част от иновацията „Ние в XXI век“, по която второкласниците работят вече втора година. Похвално е отношението на всички тези родители, които са съпричастни към училищния живот на децата си! Те вече имат нови идеи за следващата иновативна екскурзия, а децата с нетърпение очакват такива изненадващи пътувания!

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

0 Shares
Share via
Copy link