Ученици от Крумовград показват удивителни умения да работят в екип

Програмата “Забавно лято, грижовна есен” включи над 10 000 участници

„Ежегодно с програмата „Забавно лято, грижовна есен“ стотици деца подобряват знанията и уменията си, възрастни хора получават навременна диагноза и насока за лечение, десетки млади хора се научават да оформят идеите си в бизнес планове. Зад всяка цифра стои човешка история, мечта, емоция, защото това е програма, отговаряща на нуждите на хората“.

Това заяви Елица Баракова, изпълнителен директор на Фондация BCause, координатор на програмата за устойчиво развитие на тютюнопроизводителните общности в България на закриващото събитие в клуб „Перото“ на 20 февруари.

За изминалите 5 години програмата обхваща над 2300 деца, 6400 възрастни хора, 250 екипа млади предприемачи и 54 учители в 25 малки населени места на 11 общини от 5 тютюнопроизводителни региона. В програмата, за петте години от осъществяването й, са инвестирани близо 1 млн. лева от Филип Морис България.

За участието на лекарските екипи в „Грижовна есен“ – медицински прегледи за възрастни хора в тютюневите райони, какъвто е и Кърджалийският регион,  сподели д-р Цветан Гатев, ендокринолог в УМБАЛ „Александровска“.  Програмата помага на хиляди възрастни хора  в отдалечените райони да получат медицинска помощ и навреме да открият заболявания в ранна фаза, които да се лекуват след това успешно, заяви д-р Гатев, участвал вече три години в здравния панел на програмата.

„Академията за местни предприемачи“ насърчава стартирането на малък и среден бизнес в местните райони миналата година.  Финалистите в тазгодишната академия – София Пейчева и Павел Тръндев от „Семейна таханджийница Атанас и фамилия“ и Симона от сладкарница „Sprinkles“,  призоваха кандидат-предприемачите от регионите да се включат в следващото издание на програмата, за да получат добър старт на бизнеса си.

Учениците от Крумовград Огнян, Джем и Адриан, които четири години поред взимат участие в образователно-приключенските летни лагери за ученици между 7 и 14 години, част от програмата „Забавно лято”, бяха категорични, че любимото им занимание е работа в екип. Преподавателката Манолова потвърди, че децата, „завършили“ лятната академия наесен, в училище показват удивителни умения да търсят и представят информация.

Със своя обхват, устойчивост и доказани добри резултати програмата „Забавно лято, Грижовна есен“ е пример за социална отговорност не само в България, но и в цяла Европа. Това заяви на финала на събитието Цветан Филев, председател на Асоциацията на тютюнопроизводителите в България, която е сред партньорите на програмата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

0 Shares
Share via
Copy link
Powered by Social Snap