Ученици от СУ ,,Васил Левски “ в Крумовград отбелязaха 140 години Търновска конституция

Урокът затвърди убеждението, че демокрацията не е даденост, а ценност, която трябва да се отвоюва и защитава

Изнесен Открит урок по Конституция   се проведе на 16 април в залата на Районен съд – Крумовград, с ученици от 12 клас , както и в СУ ,, Васил Левски ” – Крумовград, с ученици от 8 клас. Той е част от инициативите на Народното събрание на Република България за достойното отбелязване на 140-та годишнина от приемането на първата българска конституция.
Уроците пренесоха учениците във времето на свикването на Учредително събрание, което  приема основния закон – Конституцията, и на първите дебати за основните граждански и политически права на един народ,
Историята на Търновската конституция бе проследена чрез представените филми и презентации. Запознавайки се с текстовете на Търновската конституция учениците установиха , че много от основните положения залегнали в настоящия парламентарен живот и демократични принципи са успешно пренесени през времето.
Със специално  изготвените  поздравителни картички  учениците почетоха професионалния празник на  юристите от Районен съд – Крумовград .
Урокът по Конституция затвърди у всички ни  убеждението, че демокрацията не е даденост, а ценност, която трябва да се отвоюва и защитава всеки ден.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

0 Shares
Share via
Copy link