Ученици от СУ „Васил Левски“ – Крумовград покоряват нови върхове

Участието на ученици от СУ „Васил Левски“ – Крумовград в VI-ия Национален конкурс „Ще обичам аз от сърце таз земя и тоз народ“ завърши със завоюване на нови отличия.

Десислава Кайрякова от XIа клас, профил „Природни науки“ спечели трето място в категория рисунка. Нейната рисунка, която представя едно от чудесата на Източните Родопи – Дяволския мост впечатли журито. Красивата картина, резултат от таланта и труда на Десислава й донесе призово място във възрастова група VIII-XII клас.

Учениците от VIIIв клас, профил „Обществени науки“ с разширено изучаване на немски език, Аделина Кючукова и Йелиз Хаджиахмед са отличени със специални награди. Аделина Кючукова е отличена в категорията есе. В своето есе тя разсъждава по въпроса – „Защо се гордея с моя род и моята родина?“.

Йелиз Хаджиахмед е със специална награда в категория фотография. Нейните фотографски умения, запечатали залеза над язовир „Студен кладенец“ впечатляват журито в Стара Загора, което й присъжда специалната награда в тази категория.

Това са поредните постижения на ученици от СУ „Васил Левски“ – Крумовград, които всяка година печелят награди в десетки състезания и конкурси. Десислава Кайрякова през годините е печелила отличия в състезания и конкурси, в които с участието си е популяризирала природните и културни забележителности на Източните Родопи.

Аделина Кючукова и Йелиз Хаджиахмед печелят поредните отличия за клуб „Историкон“, в който членуват. Клуб, който през последните години се утвърждава в дейностите, свързани с историята, краезнанието, гражданството образование, журналистиката, фотографията и др. Дейности, които имат за задача да популяризират културно-историческото наследство на родния край и родината, а също така да развиват и надграждат уменията, които имат учениците.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *