Ученичка от СУ „Васил Левски“-Крумовград е класирана за участие в международна олимпиада по астрономия

Осмокласничката Николина Александрова Маджарова от СУ „Васил Левски“ – Крумовград е класирана на III място в разширения състав за подготовка и участие в XXV международна олимпиада по астрономия.

Преди броени дни тя донесе тази новина от участието си в лагера за подготовка за международната олимипиада, който се проведе от 24 август до 2 септември 2020 година с двадесет участници в националния кръг на тазгодишната олимпиада по астрономия в ЦПЛР-НАОП „Николай Коперник“ град Варна.

След селекцията на най-добрите от националната комисия по астрономия, нашата ученичка е включена в олимпийския състав, където ще представлява както СУ „Васил Левски“ – Крумовград, така и България на международния форум.

Николина не за първи път получава адмирации за успехите си в олимпиади и състезания. Миналата година тя участва в национален кръг на олимпиадата по химия и опазване на околната среда и национален кръг на олимпиадата по астрономия. Любовта и към природните науки и пословичното и трудолюбие се наградиха и тази година.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *