Фанари и Тасос: Какво лято! От „Маказа“ дойде… 30 % ръст на туристите (снимки)

30 на сто ръст на туристите отчитат за Лято`2016 хотелиери и собственици на ресторанти във Фанари.
„След отварянето на ГКПП „Маказа – Нимфея“ се усещаше оживление, но тази година сме в рекордите – и като брой посещения във Фанари, и като нощувки, и като обороти в ресторантите. Заради хубавото време, през уикендите в октомври все още идват български туристи“, посочват местните предприемачи.

В крайбрежното селище, което доскоро бе известно най-вече с рибарите си и хубавия плаж, който се ползва най-вече от жители на Комотини, след Лято`2016 почти всеки местен казва „Ставаме курортен център“.
„Българи, които предишното лято бяха наши гости, тази година дойдоха с големи компании от 15-ина – 20-ина души. Харесват това, което предлагаме и как го правим, ние ги харесваме като клиенти. Така се гради доверие“, сподели пред 24rodopi.com собственикът на най-оборотната таверна във Фанари Кузма Дукакис.

Ръст в туризма отчитат и в Керамоти и Тасос. И докато в Керамоти голямото харчене на пари пак се прави от българи, то островът е любима дестинация на румънците, които предизвикваха огромни задръствания на пункта „Маказа“.
На снимките:
Българка храни с диня сърничка на остров Тасос;
Изгрев над „Родопското море“;
Гръцките туристически босове са благодарни на всеки турист, дошъл откъм „Маказа“
24rodopi.com
Какво още ни каза собственикът на най-оборотното заведение във Фанари? Какво правят със спечелените пари от българските туристи гръцките предприемачи? Какви са прогнозите за Керамоти и остров Тасос за лятото на 2017-та? – четете утре в „Родопи voice“

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *