„Филип Морис” праща екип лекари за безплатни прегледи на възрастни хора в Крумовград и Кирково

Безплатни медицински прегледи за възрастни хора ще бъдат извършени през октомври в общините Сатовча, Крумовград, Кирково, Главиница, Ситово и Тутракан. Те са част от програмата „Забавно лято, грижовна есен”, която се осъществява с финансовото съдействие на „Филип Морис България“ ЕООД. Програмата предоставя специализирани медицински прегледи за голям брой възрастни хора от три тютюнопроизводителни региона в страната.
Кардиолози, ендокринолози, уролози, офталмолози, ортопеди и невролози от УМБАЛ „Александровска” ще преглеждат възрастните хора от 13 населени места в общините. В медицинските екипи са включени по четирима специалисти и една медицинска сестра. Двама студенти по медицина ще подпомагат дейността във всяко от населените места.
След успеха на програмата през 2015 г. в община Сатовча, тази година Филип Морис България финансира провеждането на програмата в разширен брой тютюнопроизводителни общини в страната.
Подборът на медицинските специалисти за провеждане на прегледите е уточнен предварително, съвместно с общопрактикуващите лекари от общината и местната администрация, като най-често това са кардиолог, уролог, ортопед, ендокринолог.
24rodopi.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

0 Shares
Share via
Copy link
Powered by Social Snap