ФК Крумовград победи ФК Борислав с 3:1

Ахмед Осман беляза две попадения за успеха над Борислав

Амбициозният тим на Крумовград запази отлични шансове за атака на върха в класирането в Югоизточната Трета лига, след като в среща от 15-ия кръг надигра Борислав (Първомай) като гост с 3:1.

Тимът на Стефан Генов заема втора позиция в подреждането с 34 точки, четири по-малко от Саяна (Хасково), който днес надигра Загорец с 2:0.

Крумовградчани обаче са играли една среща по-малко, тъй като двубоят от миналия кръг с Берое II беше отложен заради няколко заразени с коронавирус играчи на старозагорци.

Дебют в състава на гостите от Източните Родопи направи новото попълнение Аксел Гиру. Той започна като титуляр, заемайки място в халфовата линия.

Крумовградчани пристигнаха със сериозни кадрови проблеми – Красимир Илиев, Джунейт Яшар и Мирослав Будинов не взеха участие в мача заради контузии, но това не се оказа фатално.

Домакините откриха резултата след няколко минути игра от дузпа, отсъдена за нарушение в наказателното поле на Димитър Калчев. Съвсем скоро след това обаче Боримир Карамфилов възстанови статуквото с хубав диагонален удар.

Веднъж овладели инициативата, крумовградчани натиснаха още по-силно педала на газта, а опитният Ахмед Осман направи 1:2, след като за пореден демонстрира ювелирната си техника.

Именно Осман се превърна в герой на мача, реализирайки и втори гол – след асистенция на Ерай Карадайъ, през второто полувреме.

В следващия кръг Крумовград е домакин на Гигант (Съединение). Борислав ще гостува на Берое II.

Мачът можете да гледате ТУК

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *