Хасан Азис грабна микрофона на първия Джулай в Кърджали, пет банди свириха до изгрев

За първи път кърджалийци посрещнаха изгрева на 1 юли на брега на яз. „Кърджали” с песента на “Юрая Хийп”-“Джулай морнинг”.
Първото издание на Джулай започна в 21 часа на открита сцена пред кораб-ресторант “Емона” на яз. „Кърджали”. Пет групи свириха без прекъсване до изгрева на 1 юли.
За доброто настроение на публиката се погрижиха групите от Кърджали “КЕФ БЕНД”, Old School Band, B. L. V. Funky Trio и Olden Beat, както и софийската “Блус Трафик”. На събитието присъства и кметът на община Кърджали инж. Хасан Азис, с чиято лична подкрепа и съдействието на общината Джулай морнинг стана възможен.
„Това е една дългоочаквана инициатива, бих казал уникална за Кърджали. В същото време нашият град е едно от естествените места, където може да се проведе Джулай морнинг, с хора които обичат музиката, хора които се чувстват свободни и със свободен дух. Кърджали е град, който разполага с море и с простор. Тези дадености са нещото, което трябваше да ни даде повод да организираме Джулая. Като кмет се радвам и гордея с това, че в нашата страна тази година посрещаме изгрева на първото юлско утро само на две места, като едното е Кърджали”, каза по време на концерта инж. Хасан Азис.
Джулай морнинг на брега на яз. „Кърджали” премина пределите не само на общината, но и на България. На рок концерта бяха дошли много гости от вътрешността на страната и от чужбина.
„Със сигурност, макар че за първи път се провежда, ние вече отдавна сме преминали границите на нашия град, защото тук има не само мои съграждани, но и гости от Гърция и Англия. Затова си пожелавам хората, които обичат рок музиката, да се увеличават, а посрещането на Джулай да стане традиция за Кърджали, която ще бъде подкрепяна и за в бъдеще от общината”, каза още инж. Азис.
24rodopi.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *