Цветанов: Можем да пробием в две общини, Илия Илиев печели при балотаж в Кърджали

Rate this post

Илия Илиев може да спечели евентуален балотаж в Кърджали. Това обяви зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов при представянето на кандидатите на партията за местните избори в региона. Председателят на Националния предизборен щаб на ГЕРБ за пореден път посочи, че е възможен пробив в две общини при вота наесен. Цветанов обаче отказа да коментира къде в региона от партията се чувстват най-силни, за да не „обезвери останалите кандидати на партията”.

Както вече съобщихме, Цветанов представи петима от „козовете” на ГЕРБ в битката за общински кметове. Илия Илиев е кандидатът на партията в Кърджали. „Той е един от най-добрите хора, за които кърджалийци могат да пуснат гласа си. Той е един от тях. Винаги е сред хората, готов е да откликне на всички техни проблеми. Човек, който не забрави откъде е тръгнал”, заяви за Илиев Цветанов. „Ерудиран човек, който от 2011 година е общински съветник. Той е човек, който ще бъде близо до хората”, представи Цветанов кандидатът на партията за Джебел Ервин Хасан. „Леман Али е мъжкото момиче на ГЕРБ и затова е кандидат в Черноочене. Тя напрупа много опит през годините, а партията постепенно увеличава резултатите си там. През 2007 година в Черноочене ГЕРБ имаше едва два гласа, които може би са били и плод на грешка при гласуването, сега обаче нещата са съвсем различни”, заяви Цветанов.

Венета Добрева пък е кандидатът на ГЕРБ за кмет на Крумовград. Тя е с дългогодишен стаж в сферата на образованието, директор е на училище и е експерт в Регионалния инспекторат по образование.

Още един преподавател влиза в тима на ГЕРБ за местните избори. Това е зам.-областният управител Румен Младенов, който е кандидат на партията на Борисов в Кирково. „Той е достоен и уважаван учител. Младенов ще даде другото лице и начинът, по който може да се прави политика в региона”, заяви Цветанов.

Кандидатите на ГЕРБ за Ардино и Момчилград ще бъдат обявени на по-късен етап. Според зам.-председателя на партията това се прави от стратегическа гледна точка. „Приложихме тази тактика, съобразявайки се с желанието на местните структури. Като цяло има спокойствие в щабовете ни в цялата страна. За пореден път ние ще заложим на позитивна кампания, в която ще се посочват политически и управленски идеи. Досега ГЕРБ не е имала общински кмет в региона, но това не ни прави по-неангажирани с проблемитне на областта. Искаме да дадем реална алтернатива на Кърджали. В годините на прехода много водещи партии абдикираха от региона. Ние се надяваме, че избирателите ще гласуват по съвест, без страх. На всяка агресия от страна на опонентите ни, ще отговаряме с политика. ГЕРБ работи за вота на хората от всички етноси. Говоренето за етнически вот е обидно за всички жители на региона”, посочи Цветанов. Той допълни, че основен противник на ГЕРБ на местните избори ще бъде ДПС, но без „Движението да се превръща във враг”.

24rodopi.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

0 Shares
Share via
Copy link
Powered by Social Snap