Цвета Караянчева: Синя зона без привилегии в Кърджали! Никакви бонуси за паркоместа за чиновници

Народният представител Цвета Караянчева настоява да няма пропуски за бъдещата синя зона, която Общината в Кърджали предвижда да изгради и всеки да си плаща на общо основание, независимо дали е служител на местната власт, на държавната администрация или на парламента.
Зам.-председателят на Парламентарната група на ГЕРБ и народен представител от ГЕРБ-Кърджали Цвета Караянчева участва в Обществен форум по проблемите на пътната безопасност, иницииран от областния управител на Кърджали Илия Илиев. Събитието бе организирано във връзка със зачестилите случаи на тежки ПТП в града, някои от които с човешки жертви, и с оглед началото на активния туристически сезон, през който се увеличава драстично транзитният трафик в посока към Гърция, съобщиха от пресцентъра на ПП ГЕРБ.
Припомняме, че това е втори форум след като преди седмица подобна среща се състоя по инициатива на кмета на общината инж. Хасан Азис. Както и тогава, и днес бе обсъдено моментното състояние на уличната мрежа, посочени бяха невралгичните точки, факторите на риска и необходимите мерки за противодействие на безразсъдното шофиране и злополуките с пешеходци.
Караянчева бе категорична, че трябва да се предприемат конкретни мерки в спешен порядък за обезопасяване на пътната инфраструктура и подобряване контрола на движението, като се възложат срокове за изпълнението им, съгласно правомощията и ресурсите, с които разполагат отговорните институции. Тя подчерта, че е важно да се приобщят децата и да се инициира широка кампания сред учащите и кандидат-водачите на МПС за спазване на правилата за пътна безопасност с повече практически занятия и обособяване на мини-полигони. Форумът формулира пакет от мерки, с които да се разтовари движението в центъра на града, да се осигурят нормални условия за паркиране и да се гарантират живота и здравето на всички участници в движението. Те включват повдигане и освежаване на маркировката в бяло и червено и монтиране на насочено осветление на всички пешеходни пътеки по централните булеварди и край училищата, в това число цялостно повдигане и маркировка на около 20 ключови кръстовища; поставяне на камери за видеоконтрол в най-невралгичните точки; възстановяване на уличното осветление; изграждане на кръгови кръстовища навсякъде, където инфраструктурата позволява; създаване на синя зона и закупуване на репатриращ автомобил от общината; изграждане на нови паркинги и др. Статистиката сочи, че тежките ПТП за първите пет месеца на годината на територията на общината са скочили два пъти спрямо същия период на миналата година.
24rodopi.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *