Цвета Караянчева: Синя зона без привилегии в Кърджали! Никакви бонуси за паркоместа за чиновници

Народният представител Цвета Караянчева настоява да няма пропуски за бъдещата синя зона, която Общината в Кърджали предвижда да изгради и всеки да си плаща на общо основание, независимо дали е служител на местната власт, на държавната администрация или на парламента.
Зам.-председателят на Парламентарната група на ГЕРБ и народен представител от ГЕРБ-Кърджали Цвета Караянчева участва в Обществен форум по проблемите на пътната безопасност, иницииран от областния управител на Кърджали Илия Илиев. Събитието бе организирано във връзка със зачестилите случаи на тежки ПТП в града, някои от които с човешки жертви, и с оглед началото на активния туристически сезон, през който се увеличава драстично транзитният трафик в посока към Гърция, съобщиха от пресцентъра на ПП ГЕРБ.
Припомняме, че това е втори форум след като преди седмица подобна среща се състоя по инициатива на кмета на общината инж. Хасан Азис. Както и тогава, и днес бе обсъдено моментното състояние на уличната мрежа, посочени бяха невралгичните точки, факторите на риска и необходимите мерки за противодействие на безразсъдното шофиране и злополуките с пешеходци.
Караянчева бе категорична, че трябва да се предприемат конкретни мерки в спешен порядък за обезопасяване на пътната инфраструктура и подобряване контрола на движението, като се възложат срокове за изпълнението им, съгласно правомощията и ресурсите, с които разполагат отговорните институции. Тя подчерта, че е важно да се приобщят децата и да се инициира широка кампания сред учащите и кандидат-водачите на МПС за спазване на правилата за пътна безопасност с повече практически занятия и обособяване на мини-полигони. Форумът формулира пакет от мерки, с които да се разтовари движението в центъра на града, да се осигурят нормални условия за паркиране и да се гарантират живота и здравето на всички участници в движението. Те включват повдигане и освежаване на маркировката в бяло и червено и монтиране на насочено осветление на всички пешеходни пътеки по централните булеварди и край училищата, в това число цялостно повдигане и маркировка на около 20 ключови кръстовища; поставяне на камери за видеоконтрол в най-невралгичните точки; възстановяване на уличното осветление; изграждане на кръгови кръстовища навсякъде, където инфраструктурата позволява; създаване на синя зона и закупуване на репатриращ автомобил от общината; изграждане на нови паркинги и др. Статистиката сочи, че тежките ПТП за първите пет месеца на годината на територията на общината са скочили два пъти спрямо същия период на миналата година.
24rodopi.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

0 Shares
Share via
Copy link
Powered by Social Snap