Част от общинския път Крумовград – Егрек ще бъде обновен, в Аврен дупките по асфалта остават

Няколко ремонта на асфалтови настилки предстоят през настоящата година в община Крумовград.

Някои от по-големите обекти, които ще се финансират от различни източници, в това число целеви средства за капиталови разходи, преходни целеви, дарение и собствени средства, са за пътищата Аврен-Девисилово-Егрек, Крумовград-Пелин-Рогач и Крумовград- Голямо Каменяне. Общият размер на рехабилитацията им е 2 790 587 лева. За 73 920 лева пък ще има нова асфалтова настилка към махала Горна в село Егрек.
С години в Голямо Каменяне хората негодуват. Наричат го „счупеното село“, защото не един или два ауспуха са паднали по този път. За живущите, там, не е важно чий е пътя, важното е, че плащат винетки и технически прегледи за изпочупените си коли.

Скоро това ще остане в миналото, защото предстои рехабилитация на най-тежкия пътен участък, който попада в общинската пътна мрежа.

Не така стоят нещата в село Аврен. Там, дупките от центъра в посока Крумовград и Егрек си остават. Причината е, че пътят е част от републиканската мрежа, за която се грижи Областно пътно управление.

И в това село жителите недоволстват. Въпреки писмата и подписката, която са направили по техният казус още никой не се е прозинесъл.

Те все още се шегуват, като казват, че за това няма зъболекар в тяхното село, защото безпроблемно зъбите ти могат да паднат. Не им трябват и така наречените „лежащи полицаи“, защото максималната скорост е 10 километра в час, в този участък. Благодарни са, че все още не е станал някой сакатлък.

Пътят е с много скрити завои, а шофьорите за да избегнат дупките се изтеглят в насрещното движение. Чакат някой да им обърне внимание, но техният  глас си остава „глас в пустиня“ и до ден днешен.

В разчета за финансиране на капиталовите разходи за 2022 година община Крумовград е заложила и рехабилитации на пътищата Кандилка –Крумовград – Луличка до границата с община Момчилград, Крумовград-Пелин –Сливарка, Крумовград-Багрилци-Чернооки, изпъленение на втори етап на пътя Горна Кула- Долна Кула. Изцяло ще бъде асфалтиран пътя Скалак-Къклица-Лимец, а асфалтова настилка ще бъде поставена на пътищата Кандилка-Голяма Чинка- Рибино, Рибино-Самовила и други.

Източник: Нов Живот

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

0 Shares
Share via
Copy link
Powered by Social Snap