Четири катастрофи, трима от водачите са пияни, единият – „летящ“

Четири са пътните произшествия в петък и събота в областта, три от тях са вследствие на движение с несъобразена скорост, съобщиха от полицията. При три от катастрофите е констатирана и употреба на алкохол.
В 22,45 часа в петък по пътя от хотел „Резиденция” към Кърджали лек автомобил „Хонда” управляван от П.Г.(34), на завой излязъл извън платното и се преобърнал по таван в канавка. Шофьорът е бил прегледан в Центъра за спешна помощ и освободен за домашно лечение. Тестът за алкохол отчел 0,97 промила. Издаден е талон за медицинско изследване и е взета кръвна проба за анализ. Съставен е акт.
Около 13,30 часа в събота в Момчилград водачът на „Мерцедес” М.А.(30) загубил контрол над управлението и колата се ударила в метален стълб. Шофьорът бил прегледан във Филиала на спешна помощ в Момчилград и освободен . Тестът за алкохол е с отрицателен резултат. Съставен е акт.
По пътя между Момчилград и Крумовград в събота в 15,20 часа „Фолксваген” с водач М.Г.(33) напуснал платното за движение и се преобърнал вследствие на несъобразена скорост. Тестът за алкохол на шофьора отчел 0,89 промила. Издаден е талон за медицинско изследване и е взета кръвна проба за анализ. Съставен е акт.
При завиване в обратна посока по пътя между селата Орлица и Чорбаджийско „Опел”, управляван от М.А.(47), не пропуснал „Сеат” с водач Х.Х.(38) и последвал удар. При проверката се установило, че шофьорът на лекия автомобил „Сеат” не притежава свидетелство за правоуправление, а тестът му за алкохол отчел 0,60 промила. Издаден е талон за медицинско изследване и е взета кръвна проба за анализ. Съставени са актове на двамата водачи.
24rodopi.com
На снимката: Вчерашната катастрофа на изхода на Момчилград

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *