Шестокласничката от СУ „Васил Левски“ – гр. Крумовград Айсу Мехмед се готви за участие в националния кръг на Националното състезание за речеви и комуникативни умения на английски език.

Айсу придоби това право след като в ЕГ „Христо Ботев“ – гр. Кърджали се проведе областния кръг на състезанието. Победителите във вътрешноучилищния кръг Айсу Мехмед от VI в клас, с учител по английски език г-жа Цветелина Антонова, и Селин Сюлейман от IX а клас, с учител по английски език г-жа Шенай Хасан, се представиха отлично.

Ученичките представиха оригинално и компетентно своите идеи по темата, вписваща се в мотото на състезанието за съответната година – „Logic will get you from A to B. Imagination will take you everywhere.” – Albert Einstein.

Айсу Мехмед се класира на първо място в областта в първа възрастова група /VI – VIII клас/ и се класира за национален кръг. Селин Сюлейман се класира на престижното трето място във втора възрастова група /IX – XI клас/.

Заключителният етап на Националното състезание за речеви и комуникативни умения на английски език, организирано от Министерството на образованието и науката за учебната 2020/2021 година ще се проведе на 07-08.11.2020 г. в гр. Златоград.

Състезанието се провежда за поредна година и в него могат да участват ученици, изучаващи английски език в рамките на общообразователната си подготовка. Проверката на знанията и уменията на учениците се извършва в два модула: I модул – устно представяне на тема, формулирана от участника и II модул – свободен разговор с членовете на журито. Представянето на участниците се оценява от журито според разработени от национална комисия критерии.

За пореден път възпитаници на СУ „Васил Левски“ – град Крумовград представиха отлично училището в престижната надпревара.

Ръководството на СУ „Васил Левски“ – гр. Крумовград пожелава успех на Айсу Мехмед на националния кръг!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *