Янис Албанис, стопанинът на плажа в Крионери: Туристите от България са възпитани, весели и сърдечни! (снимки)


Плажът Крионери (студената вода от гръцки – б. р.) е  перлата на Тракийското море.  На 100 километра от Кърджали, плажът е с отличен пясък, плитък с постепенно нарастваща дълбочина е подходящ за всички възрасти и любители на водния спорт, и подходящ за почиващи от всички възрасти.  Гърците го предпочитат заради кристалната и лековита вода,  и широкия  плажа, българите заради спокойствието и сигурността, която е осигурена за малките деца.  Бийч бар „Аква” разполага с две детски площадки, баскетболно и футболно игрище на малки врати, 120 чадъра, душове и кабини за преобличане.  Разхладителни напитки, леки алкохолни, а  и с по висок градус се предлагат също в плажния бар. Наред със сандвичи и тостери  това лято хит са салатите от скариди и октопод. Всичко е прясно и вкусно приготвено.

От осем години плажът се стопанисва от Янис Албанис, гръцки предприемач превърнал мястото в райско кътче. До националния флаг на Гърция се вее гордо и знамето на България.
„Уважавам българите, вие сте наши съседи и приятели. Когато наех плажа под аренда, едни от първите посетили го бяха няколко семейства от Пловдив. Вече осем години всяко лято са тук, а с тях идват и техни приятели. Тази година си докараха и катамаран. Морето тук наистина предлага условия за водни удоволствия, уиндсърфинг, подводен риболов. Идват и семейства от Кърджали, прави ми впечатление, че сте много възпитани като туристи, весели и сърдечни хора. Заради специфичния си химически състав, морето тук е и лековито, това го знам от стари хора, но вече е потвърдено и от лекари. Френски професори по дерматология са правили изследвания и е доказано. Нашите гърци го пазят в тайна, но тайна на Балканите. Тук всички сме като семейство, та и тайната си остава в семейство, всички го знаят” , допълва Албанис.
Разочарован е от последните новини, че и това лято през Маказа няма да пътуват автобуси.
„Имах готовност за изграждане на ваканционно селище, виждате тук море и гора създават великолепния условия за отдих, но ще изчакам с инвестицията, докато нашите и вашите управници решат въпроса”,  разкрива бизнес плановете си Албанис.
24rodopi.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *