Японец се влюби в Ивайловград

Той напусна дома си в Токио, за да разгледа българските забележителности, сред които Паскалевата къща и Вила Армира

Японец прелетя хиляди километри, за да дойде в Ивайловград. Той напусна дома си в Токио, за да разгледа българските забележителности, сред които Паскалевата къща и Вила Армира.

Японецът сам организирал пътуването си до Ивайловград, впечатлен от красивата природа, разказаха за Novini.bg от Туристическия център. Проучил и възможността да си закупи къща в града.

 

Ивайловград се радва на вниманието на чужденци отдавна. Англичани, германци и поляци идват в района всяка година. Жители на Острова са си направили бизнес със земеделие край Ивайловград, а германец е избрал за свой дом село Одринци.

Освен спокойствие и красива природа, в района на Ивайловград има и забележителности, които имат потенциал за развитие. Сред тях е и българската средновековна крепост Лютица от 9-18 в., известна още като Мраморният град или Цитаделата на Калоян. Дупката пък е защитена местност, разположена в землището на Ивайловград.

„Ивайловград има амбиция да се превърне в една от големите туристически точки в България“, отбелязаха от Информационния център.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *