10 деца от Токачка са в кърджалийската болница с хранително отравяне

10 деца от училището в крумовградското село Токачка са в Спешно приемно отделение и вероятно са с хранително отравяне, съобщиха от кърджалийската болница.

7 деца са докарани с линейки в областния център, а 3 от родителите си, след като се оплакали, че ги боли корем, а някои започнали да повръщат.

“Децата са в добро общо състояние. В момента ги преглеждат лекари и те ще преценят дали да ги хоспитализират”, заяви кметът на Крумовград Себихан Мехмед. В селското училище имало стол, в който се хранели учениците на целодневен режим, които са 68, а днес в менюто е имало риба. На място вече се извършвала проверка от агенцията по храните.

Според Себихан Мехмед вероятно натравянето е причинено от храна, консумирана извън стола, защото децата с гадене и повръщане били само от първи, втори и трети клас и не всички. Децата от детската градина също са обядвали риба в стола, но при тях проблем не е имало. Част от пострадалите ученици са споделили, че са яли пица.

След преглед е преценено, че само едно дете трябва да остане под наблюдение в болницата, а останалите са освободени за домашно лечение.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *