12 деца определиха своето бъдеще след като поеха за ден ръководството на „Дънди Прешъс”

12 деца „поеха управлението” на „Дънди Прешъс Металс” в рамките на инициативата „Мениджър за един ден”.

Като домакин на събитието, което дава начало в кариерната реализация на ученици и студенти, за тринадесета поредна година, компанията в Челопеч посрещна 12 ученици от средните училища в Челопеч и Златица. Всички те имаха възможност да съпреживеят и споделят работното ежедневие на ръководители на различни отдели в минното дружество.

Включвайки се в инициативата „Дънди Прешъс Металс” помага на мотивирани млади хора от района на Средногорието да открият своето призвание и да натрупат практически опит в реалния бизнес.

„Тази година подходихме малко по-различно и директно представихме инициативата Мениджър за един ден пред част от учениците. Това ни даде възможност да споделим повече информация за процеса на кандидатстване, за професиите. Макар и недостатъчен, един ден е много полезен за кариерната ориентация на учениците, особено в 11 и 12 клас. Това е точният момент, когато за тях е важно да изберат в каква професионална сфера биха желали да се развиват. По време на инициативата пролича, че и самите учениците са силно мотивирани да направят информиран избор относно бъдещото си образование и работа. Именно тази възможност предоставяме на учениците, участвайки в инициативата като компания и затова продължаваме да сме част от нея”, посочи Николина Рашкова – ръководител “Организационно развитие”.

„Участвам за първи път в тази инициатива и за мен беше предизвикателство за кратко време да опитам да предам естеството на работа. Макар и само за ден, възможността за практика чрез участие в такъв тип програма е полезна за младите хора в бъдещия им професионален път. Реалната среща на учениците с работната атмосфера допринася за придобиване на ценни знания и умения, като същевременно помага да се ориентират коя професия е подходяща за тях. Дружеството показа отговорност към развитието на младите хора чрез разгръщане на техните способности и талант”, сподели Антоанета Герджикова – юрисконсулт „Дънди Прешъс Металс Челопеч“ ЕАД.

„Инициативата е хубава. Впечатлението ми е, че децата на тази възраст са залети с информация, трудно им е да я сортират и оценят, което води до объркване. В рамките на деня говорихме за информационна сигурност, но много важно за мен беше да споделя как е добре да се подготвя един млад човек, тъй като професиите днес са много динамични. Тайната е в тренировката на мозъка. Както добре тренираният атлет се справя с различни спортове, така и добре тренираният мозък може да намери начин за справяне в различни ситуации. Полезно би било и учители да се възползват от възможността да ни посетят“, каза Свилен Стефанов – корпоративен мениджър “ИКТ инфраструктура”.

„Радвам се, че успях да видя това, което исках, защото желанието ми е да стана полицай и да се развивам в тази сфера. Участвах в бизнес среща с фирма, която предлагаше софтуер, свързан с „Охрана и сигурност“. Впечатлих се от обиколката по охранителните постове из територията на дружеството. Ако трябва да опиша деня, работното ежедневие на мениджъра с една дума, бих го определил като „предизвикателство“, сподели един от участниците в инициативата Георги Герджиков, който пое отдел „Охрана и сигурност“

Христина Ангелова, отдел „КСО и Комуникации“ каза: „Нямах някакви конкретни очаквания. Денят беше приятен за мен, имаше разнообразие от дейности, в които участвах. Стана ми интересно, че част от работата в отдела е организацията на рекламни материали и подаръци за служителите. Направи ми впечатление отношението между колегите от различни звена – всички бяха усмихнати и се поздравяваха“.

„Научих много за работата на отделните звена в Технически служби. Всички бяха много отзивчиви към мен и ми разказаха какво работят. Най-интересно ми беше при маркшайдерите и 3D моделите, които ми показаха. Стана ясно, че в работата си използват модерни софтуери. Мисля да се ориентирам към ИТ сферата в обучението си след като завърша средно образование“, сподели Силвия Николова, която влезе в работната обстановка в отдел „Технически служби“.

Деан Алипиев бе час от „Финанси“: „Хареса ми участието в инициативата. Имаше и забавни моменти, докато комуникирахме в екипа. Имам два варианта да продължа обучението си – в областите финанси или софтуерно инженерство“.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

0 Shares
Share via
Copy link
Powered by Social Snap