12 и 13 януари са неучебни дни в област Кърджали, с изключение на Ардино! На училище – в понеделник, 16 януари!

12 и 13 януари са неучебни дни в 6 от общините в Кърджалийска област – Кърджали, Джебел, Кирково, Крумовград, Момчилград и Черноочене, съобщи пред 24rodopi.com Гроздан Колев, началник на Регионалното управление по образование (РУО). Заповедта е на Министъра на образованието и науката Меглена Кунева

Учениците от област Кърджали ще се върнат в класните стаи на 16 януари – понеделник.
Утре е учебен ден в община Ардино.

„Във връзка с лошите метеорологични условия и тежката зимна обстановка, с цел осигуряване сигурността и опазване здравето на децата и учениците, със заповед на министъра на образованието – дните от 12 януари /четвъртък/ до 13 януари /петък/ включително се обявяват за неучебни за учебните заведения на територията на 6-те кърджалийски общини“, заяви Гроздан Колев.

Както вече писахме, позовавайки се на източници от просветното ведомство, има индикации ваканцията в област Кърджали да бъде продължена до края на седмицата. Удължаването на ваканцията се налага заради неблагоприятните климатични условия, ниските температури и тежката зимна обстановка по пътищата в Източните Родопи, което затруднява придвижването на учениците до училищата им.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *