16 пъти осъжданият Павел отново зад решетки! Откраднал 1030 лева от таксиджия, докато пътувал в колата му

По искане на Районна прокуратура-Крумовград съдът определи постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража” спрямо Павел Х., на 44 г., привлечен като обвиняем за отнемане на чужди движими вещи от владението  на другиго, без неговото съгласие, с намерението противозаконно за ги присвои, при условията на опасен рецидив  – престъпление по чл. 196 ал. 1 т.1 във връзка с чл. 194 ал. 1 във връзка с чл.29 от Наказателния кодекс. Това съобщиха от пресцентъра на държавното обвинение.
На 21 юли 2016 г. Павел Х. наел такси от гр. Крумовград до с. Пелин, общ. Крумовград. В колата пътували още две лица. Малко преди с. Пелин Павел Х. успял, без никой да го забележи, да отвори чантата на шофьора, която била поставена през рамото му. Обвиняемият отнел от нея 1030 лева. Когато стигнали до с. Пелин, един от спътниците му платил 5 лева за курса и тримата слезли от автомобила. Водачът на таксиметровата кола разбрал за кражбата, когато се върнал в гр. Крумовград и качил друг клиент в таксито, след което подал сигнал  в полицията.
До момента обвиняемият Павел Х. е осъждан 16 пъти, като повечето от присъдите са за престъпления против собствеността. Излязъл е от затвора през август 2015 г. след като е излежал присъда от 10 месеца лишаване от свобода за кражба.
Определението на Районен съд-Крумовград може да се обжалва пред Окръжен съд-Кърджали.
24rodopi.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

0 Shares
Share via
Copy link
Powered by Social Snap