200 бона за Андриана, 100 000 лева за Мариана – Братовчедки „източиха” лотарията в най-късметлийското село Егрек

Най-късметлийското село се намира в област Кърджали. Егрек е само на няколко километра от границата с Гърция, 530-те жители се занимават със земеделие от тъмно до тъмно, а населеното място е направо в „тъча” на държавата. Това обаче не пречи хората да печелят огромни суми от игрите на късмета.

Братовчедки „удариха” Националната лотария и не спират да печелят, съобщава всекидневникът „24х7 Родопи“. Първо студентката Андриана Челебиева от Егрек спечели от билетче 200 000 лева. Само преди месец пък братовчедка й Мариана Карабозова закова 100 бона от играта „Двойно кафе”. Дни след нейната печалба друга роднина успя да прибере 500 лева, а преди дни печалба имаше и за още една братовчедка…

39-годишната Мариана Карабозова живее със съпруга си в родното крумовградско село Егрек. Двамата гледат тютюн, имат и 30 овце. „Всеки ден играя. Любимото ми е „Двойно кафе”. На 10 март се върнахме от Асеновград, където търсехме рокля за бала на малката ми дъщеря. В три без десет бе полетът за Англия на голямата ми щерка. Тя учи от няколко години там, живее заедно с приятеля си. Точно в три часа по-малката ми дъщеричка се върна от магазина в селото с билет, който й казах да купи. Притеснявах се много за полета. Изтърках обаче билетчето и видях печалбата. Беше нещо неописуемо”, разказа за „24х7 Родопи” щастливата късметлийка. Мариана и съпруга й веднага са почерпили всеки, който срещнат в селото.

„Тези пари са чудесен старт в живота за децата. Малката сега е абитуриентка, голямата пък учи за акушерка в Англия. Едно е цял живот да се занимаваш със земеделие, друго е когато имаш малко пари за подобаващ старт в други поприща”, сподели Мариана.

Нейна братовчедка пък спечели 200 000 лева от националната лотария преди две години.

Студентката Андриана Челебиева отишла на разходка в селото, където свърша България, както наричат Егрек и… спечели 200 бона. „Влязох в пощата в Егрек и си купих билет „Златното съкровище”. Първоначално помислих, че не е печеливш”, казва тя. Вечерта решила да регистрира билета си във „Втори шанс”, надявайки се жребият да я прати в телевизионното студио, за да си пробва късмета в някои от игрите. „Компютърът ме изхвърлил, не прие кода за регистрация на непечеливш билет”, споделя младата крумовградчанка. После вече разбрала, че печели 2 по 100 000 лева.

„200 000 лева са огромна възможност. Ще си подпомогна образованието, ще купя апартамент в Пловдив или София, ще помогна и на родителите си”, разкри тогава Андриана, която е от най-късметлийското село в България.

„Всеки ден хората търкат билетчета. И печелят, не винаги големи суми, но все пак”, пък коментира пред наш репортер кметът на Егрек Аптула Карафеизов.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *