24 май е – славим буквите и словото (честитките)

Високият дух е красота, знанието – сила!
Ако днес пророните сълза, докато гледате шествието на учениците…
Ако днес срещнете бившия си учител и му подадете цвете…
Ако днес измежду 100 деца забили поглед в телефоните си, откриете поне едно с отворена книга…
… значи сте на правилното място в най-хубавия ден, в който все повече хората виждат, че България има бъдеще!
Честит празник!
От екипа на 24rodopi.com
Кметът на община Кърджали инж.Хасан Азис и Общински съвет-Кърджали
Поздравяват по случай 24 май – Ден на българската просвета и култура и на  славянската писменост всички учители, ученици, творци, дейци на културата от общината като им пожелават здраве, всеотдайност и успехи в тяхната мисия за съхраняване на българската идентичност и достойно представяне на България пред света!
Областният управител Илия Илиев
честити 24 май – Ден на славянската писменост и на българската просвета и култура на всички ученици, учители и творци с пожелание на здраве, дръзновение, премъдрост и човеколюбие. Нека делото на Светите братя Кирил и Методий осветява пътя на просветлението и напредъка на нацията. ЧЕСТИТ ПРАЗНИК НА БУКВИТЕ!
Гроздан Колев, РИО на МОН-Кърджали
Поздравява всички ученици, учители, творци и хора на духа по случай 24 май – Празникът на българската азбука и на славянската писменост и култура с пожелание за здраве, вдъхновение, висок емоционален заряд и криле, разтворени за полет.
Бъдете силни  рицари на словото, апостоли на българщината, будители и откриватели!
Да ни е честит най-светлият празник-24 май!
Кметът на Община Момчилград Сунай Хасан  и Общинският съвет
Поздравяват по случай 24 май – Ден на българската просвета и култура всички учители и ученици, творци и дейци на културата от община Момчилград им желаят здраве и  успехи! 
Кметът на Община Черноочене Айдън Осман и Общинският съвет
Скъпи учители, ученици и дейци на културата, бъдете все така дръзновени и продължавайте упорито да работите в името на доброто и бъдещето на нашите деца!
Честит 24 май!
Кметът на Община Кирково Шинаси Сюлейман и Общинският съвет
Поздравяват по случай 24 май – Ден на българската просвета и култура и славянска писменост всички учители и ученици, творци и дейци на културата от община Кирково, като им желаят много здраве и олимпийски успехи! 
Кметът на Община Джебел Бахри Юмер и Общинският съвет
Уважаеми учители и ученици,  просветни и културни дейци,
Да Ви е честит един  от най-обичаните и съкровени български празници 24 май – Денят на българската просвета и култура и на славянската писменост! Бъдете здрави и с дръзновение ковете светлото  бъдеще  на нашите деца!
Кметът на Община Крумовград Себихан Мехмед и Общинският съвет
Поздравяват всички ученици, учители, творци и хора на духа по случай 24 май – Денят на българската азбука и на славянската писменост и култура с пожелание за здраве, вдъхновение и светли бъднини!
Кметът на Община Ардино Ресми Мурад и Общинският съвет
Честитят празника  – 24 май на всички ученици, учители и културни деятели. Нека най-светлият празник в календара ви донесе здраве, настроение, творчески подем и високи хоризонти по пътя на знанието!
Народният представител Цвета Караянчева
поздравява всички азбукарчета, техните учители, деятелите на словото, книжнината и културата по случай най-светлия празник в календара – 24 май. Нека заветите на първоучителите да направляват стъпките и взора ни, да ни зареждат с будителски плам и съпротивителни сили срещу бездуховността.
ДА ПРЕБЪДЕ МИСИЯТА НА СВЕТИТЕ БРАТЯ КИРИЛ И МЕТОДИЙ!
Народният представител Мустафа Ахмед
Денят на българската просвета и култура и на славянската писменост е един от най-обичаните и съкровени български празници! На 24 май отдаваме почит и уважение към светите братя Кирил и Методий и техните последователи, избрали словото, науката и изкуството. Скъпи дейци на просветата и културата, продължавайте да работите със същия дух и любов за доброто и бъдещето на нашите деца.
Скъпи зрелостници, бъдете здрави, усмихнати и позитивни.
Честит празник!
Народният представител Ердинч Хайрула
Скъпи дейци на просветата и културата, честит празник! Благодарим ви, че Ви има, благодарим за професионализма и грижите към нашите деца. Вашият труд е ценен за нас родителите.
Честит празник!
Народният представител Салиха Емин
Скъпи дейци на просветата и културата, най-сърдечно Ви поздравявам с Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост. Всяка година тази забележителна дата 24 май е празнична за всички нас, независимо къде се намираме по света, защото четмото и писмото от векове заемат видно място в ценностната система на нашия народ.
Честит празник!
Областен съвет на ДПС- Кърджали
Нека чрез  знание, образование и наука вървим  по пътеките на познанието,  за да съхраним националното си самочувствие!
Честит 24 май!
ПП ГЕРБ
честити Празника на буквите – 24 май на учениците, учителите и всички заети в сферата на образованието, науката и културата с пожелание за ведрост, щастие и съзидание. Бъдете силни и непримирими, рицари на духа!. Окрилявайте, насърчавайте и бдете, проправяйте пътеки и прехвърляйте мостове в името на просвещението. ЧЕСТИТ ПРАЗНИК И НА ДОБЪР ЧАС!
Инж. Фахри Идриз, собственик на комплекс и верига аптеки „Меаца”
Днешния ден е особен с това, че всеки от нас намира повод и начин да изрази признателността си и към любимия учител, към талантливия творец, към книгите, към културата.
Честит празник!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *