3-те години условна за наркоплантатор №1

„Един човек, който работи в чужбина, дойде и ми даде семената с канабис. Не го познавам”. Тези думи заявил пред разследващите наркоплантатор №1 в Родопите, който бе спипан с близо тон канабис в двора си в крумовградското село Качулка. 66-годишният мъж остава на свобода. „Знам какви ще са последствията от сключеното споразумение. Ще изтърпя наказание „Лишаване от свобода” за срок от 3 година условно и глоба от 6 000 лева”. Тези думи произнесе в съда пенсионерът от крумовградското село Качулка. А.А. сключи „сделка” с прокуратурата, която бе одобрена от Районния съд в Момчилград. По този начин мъжът получи условна присъда от 3 години, чието изпълнение би влязло в сила ако през следващите 60 месеца родопчанинът отново престъпи Закона. Съдът наложи и глоба в размер на 6 000 лева на земеделеца, заложил на „алтернативни” култури.

Най-голямото количество дрога в историята на Областната дирекция на МВР в Кърджали бе задържано на 8 септември м.г. В имота на 66-годишния А.А. в село Качулка полицаите откриха 86 стръка канабис с височина на стъблата между 2,40 и 2,70 метра. Общото количество зелена листна маса бе 950 килограма. В жилището на мъжа разследващите намериха и приблизително 11 килограма сухи съцветия от наркотичното растение.
А.А. бе привлечен като обвиняем за притежание и отглеждане на наркотични вещества.
По двете обвинения той получи присъди, като съдът в Момчилград му наложи по-строгата от двете, а именно-3 години условно.
Изсушеното количество канабис от градината на мъжа е било 116,750 кг., оценено на 195 785 лв. В дома му бяха открити и чували с готова за „пазара” марихуана с тегло от 10,6 килограма на стойност над 42 000 лева. При цена от 20 лева за грам канабис на дребно, то на „улицата” подобно количество би донесло печалба от над 2,5 млн. лева.
Непознато лице, живеещо и работещо в Западна Европа, осигурило семената за наркоплантацията. Това пък разкрил в своите обяснения пред разследващите органи А.А. 66-годишният мъж обаче бил категоричен, че не познавал човека, дал му материала. В съда стана ясно, че родопчанинът отглеждал канабисът от месец май м.г.
Както вече писахме, най-голямото наркодело в Родопите бе гледано в Момчилград с решение на Върховния касационен съд. То дойде след като всички магистрати в Крумовград си направиха отводи по казуса.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

0 Shares
Share via
Copy link
Powered by Social Snap