4-ма министри и 100 бизнесмени с план за Кърджали

Разширяването на ГКПП Маказа, кадрите, земеделието и туризмът акценти в дискусията

4-ма министри, 2-ма заместник-министри, трима шефове на държавни агенции и 8 кметове се събират в Кърджали в понеделник на най-голямата регионална дискусия от кампанията “ДА! На българската икономика”. Домакин на форума е председателят на КРИБ Кърджали Фахри Идриз. Съорганизатор на проявата е вестник „Стандарт”. Медиен партньор е 24rodopi.com.

Два часа на въпросите на бизнеса от региона ще отговарят министрите на регионалното развитие Лиляна Павлова, на земеделието Десислава Танева, на социалната политика Зорница Русинова и на туризма Николина Ангелкова. Ангажименти към компаниите и кметовете ще поемат зам.-министрите на икономиката и на образованието – Даниела Везиева и Диян Стаматов. Конкретни съвети към компаниите ще дадат изпълнителният директор на Българска агенция за инвестиции Стамен Янев, шефът на на агенцията по лозата и виното Красимир Коев и председателят на Комисията за защита на потребителите Димитър Маргаритов.
Възможностите за разширяване на ГКПП Маказа, програмите за заетост и професионално образование, развитието на биоземеделието и туризма ще бъдат акцент на форума на “Стандарт” и КРИБ. Своите проблеми лично ще поставят пред изпълнителната и законодателната власт кметовете на Кърджали Хасан Азис, на Кирково Шинаси Сюлейман, на Ардино Ресми Мурад, на Черноочене Айдън Осман, на Крумовград Себихан Мехмед, на Златоград Мирослав Янчев, на Смолян Николай Мелемов, както и зам.-кметът на Момчилград Севдалин Огнянов. Законодателно решение на проблемите ще търсят народните представители от региона Цвета Караянчева, зам.-председател на ПГ на ГЕРБ, и депутатите от ДПС Салиха Емин, Ердинч Хайрула и Мустафа Ахмед. Участие във форума ще вземат още областният управител на Кърджали Илия Илиев, както съветникът на културния министър археологът Николай Овчаров.
Над 100 компании от областта ще обсъждат с изпълнителната, законодателната и местната власт общи мерки за икономически растеж и привличане на чужди инвестиции. Ще бъдат обсъдени програмите за биоземеделие, както и възможностите културно-историческите атракции на Кърджали и региона да бъдат ударно представяни на международните туристически борси.
24rodopi.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *