400 танцьори тропнаха кръшни хора пред Паметника на освободителите в Кърджали

В Градската градина в Кърджали пред Паметника на Освободителите над 400 танцьори от 17 любителски танцови състава от областта и Димитровград показаха артистичност, оригиналност, атрактивност и емоционалност в изпълнение на народни танци.Инициативата е на жените социалистки в града с подкрепата на фонд „Политически инициативи“ към НС на БСП. За осма поредна година социалистите в града отбелязват Международния ден на труда със сърцатите хореографски изпълнения на самодейните състави.

Според регламента на фолклорната надпревара всеки състав участва с хоро по избор под надслов „ Играй сърце“, последвано от надиграване на ръченица.

За доброто настроение между туровете ще има изпълнения на талантливата кърджалийка Златина Тодорова, а в края традиционно всички и млади, и стари ще извият най-дългото първомайско хоро. Тази година социалистките ще използват празника и за своята кауза, набиране на средства за абитуриенти в нужда. За целта те ще имат специална шатра на саморъчно изработени от тях изделия, които ще се продават с благотворителна цел.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *