510 лева среден наем в Крумовград! 62 квартири отдадени на служители на „Дънди”!

Крумовград изживява истински икономически ренесанс след началото на мегаинвестицията на „Дънди Прешъс Металс”.

Както вече писахме, наемите на жилища в родопския град гонят нива колкото тези в столицата и дори… продължават да растат заради по-високия стандарт, налаган от заплатите в компанията, която разработва златното находище на Ада тепе.

510 лева е средният наем на жилище в Крумовград. Това са данните от последния месец. Общо 62 апартамента и етажи от къщи са наети от служители на „Дънди” в Крумовград, сочи справка на компанията. За сравнение, в областния център Кърджали жилище под наем в центъра върви за 300-350 лева, а в най-големия квартал „Възрожденци”-между 150 и 300 лева.

От компанията „инжектират финансово” и местния бизнес. До момента са били сключени 37 договора с различни фирми за услуги. Тяхната обща стойност е в размер на 5 660 000 лева, отчитат от компанията.

Както вече писахме, 50% от концесионните такси на дружеството ще се възвръщат в местната хазна. За миналата година таксата е била в размер на 1,1 милиона долара. Всяка година пък „Дънди” превежда по 500 000 лева към Община Крумовград за инфраструктура, образование и здравеопазване. Компанията е сключила договор за дарение с местната Многопрофилна болница на стойност 15 000 лева.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *