5,6 години затвор за Крумовградчанина наръгал служител на Екоинспекцията на автоспоп

„Бях дрогиран, не помня какво се случи. Имам проблем с наркотиците”, каза в съда 21-годишният, който стана известен в региона като „страшния стопаджия”.
Мъжът обжалва пред Апелативния съд в Пловдив присъдата, наложена му от окръжните магистрати в Кърджали за опит за убийство и кражба на автомобил.
Припомняме, че младият мъж получи 5,6 години затвор. Той трябва да плати и обезщетение на пострадалия служител на Екоинспекцията в Хасково обезщетение в размер на 40 000 лева.
Припомняме, че родопчанинът вдигна цялата полиция на крак след като наръга с нож длъжностно лице и открадна служебния му автомобил. Кървавият екшън се разигра край Крумовград на 1-ви февруари м.г.
21-годишният крумовградчанин бил взет на автостоп от служител на Екоинспекцията в Хасково. Когато водачът спрял служебния автомобил край спирка „Студен кладенец”, стопаджията извадил нож и наръгал 52-годишния в областта на гърдите. Свалил го от колата и избягал с джипа. Веднага били организирани издирвателни действия. Беглецът бил установен малко по-късно край хасковско село. Той бе задържан от полицията, а дни по-късно по искане на прокуратурата съдът в Кърджали постанови спрямо него най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража”. Повече от 6 месеца по-късно мъжът бе пуснат от килиите и влезе в режим „домашен арест”.
Присъдата бе протестирана и от прокуратурата. Обвинението я смята за прекалено занижена.
„По делото е налична съдебно-психиатрична експертиза, че извършителят е невменяем. Има друга експертиза, която сочи, че е вменяем. Следва да се назначи трета независима експертиза. Тези съображения са в основата на въззивната жалба на подсъдимия“, коментира адвокат Георги Белев. В една от експертизите било констатирано, че мъжът е наркозависим и не е разбирал какво върши на 1 февруари 2018 г.
В момента той живее при баба си в село край Крумовград, което е обитавано от около 20-ина души. Той е с двойно гражданство – българско и турско.
Пострадалият служител на РИОСВ пък поиска обезщетение в размер на 600 000 лева. Частният обвинител и граждански ищец твърди, че Касим е бил осъждан и в Турция.
Предстои Апелативният съд да вземе решение по казуса.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *