6 бона плати за „свободата” си фермерът заловен с тон марихуана

Фермер с близо тон марихуана плати 6 бона за „свободата” си. Най-големият залавян до момента плантатор в Източните Родопи ще чака у дома делото срещу себе си след като е внесъл гаранцията си. 66-годишният мъж обаче обжалвал сумата, която в крайна сметка е била потвърдена от съда в Крумовград, разкриха за „Родопи voice“ от прокуратурата.
В момента са назначени физико-химични експертизи, които да установят процентното съдържание на наркотична субстанция в откритите канабисови растения. Пробите са дадени в лаборатория в Стара Загора.
Припомняме, че най-голямото количество дрога в историята на Областната дирекция на МВР в Кърджали бе задържано на 8 септември т.г. В имота на 66-годишния А.А. в крумовградското село Качулка полицаите откриха 86 стръка канабис с височина на стъблата между 2,40 и 2,70 метра. Общото количество зелена листна маса бе 950 килограма. В жилището на мъжа полицаите откриха и приблизително 12 килограма сухи съцветия от наркотичното растение.
66-годишният плантатор пък бе откаран в Спешна помощ заради внезапно влошилото му се здравословно състояние. Заради високо кръвно лекарите не позволиха той да бъде задържан в ареста, обяви тогава наблюдаващият прокурор Петя Чотрова. „Мъжът живее със съпругата си и 7-годишното им дете. А.А. е привлечен като обвиняем за притежание и отглеждане на наркотични вещества. Поради напредналата му възраст и влошено здраве, спрямо него е наложена гаранция в размер на 6000 лева, чийто размер може да бъде обжалван в срок от 7 дни”, посочи Чотрова.
Именно това е сторил и жителят на Качулка. Решението на магистратите обаче е било категорично-6 000 лева за свобода до приключване на делото.
„Това е най-голямото количество задържан канабис в историята на Областната дирекция на МВР”, заяви шефът на полицията старши комисар Венцислав Момчилов. По думите му, от задържаните близо тон растения ще се получат около 250 килограма суха листна маса, готова за разпространение.
20 лева е цената на грам марихуана в региона. Ако въпросните количества бяха достигнали до пазара на дребно в областта, печалбата от канабиса би се оценила на 5 240 000 лева.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *