7 скандални гей брошури в Кърджали, но не са стигнали до школата!

Скандалните гей брошури не са били разпространявани в училища на територията на област Кърджали, категоричен е шефът на Регионалната здравна инспекция д-р Виктор Кирчев. Той коментира шокиращата информация, че книжките „Любов без последствия” са били раздавани в школа в страната.

Темата влезе и в дневния ред на Здравното министерство. Министър Кирил Ананиев обяви, че брошурата е част от здравната образователна програма, която се финансира от ООН. Тя не трябва да се разпространява в училищата, а всички виновни за това ще бъдат наказани. Той обясни, че брошурата се съхранява в РЗИ. „До момента имам информация, че пет РЗИ-та сами са взели решение да я разпространят – това са тези в Монтана, Видин, Ямбол, Кърджали и Хасково. Не съм убеден, че директорите на училищата са допуснали това да се случи, може би представителите на РЗИ са ги занесли и са ги оставили там“, заяви Ананиев.

По думите на директора на РЗИ в Кърджали д-р Виктор Кирчев, около седем броя брошури са били предоставени на старши медицински сестри в болнични заведения като материали за Анти СПИН кампания.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *