9 компании поискаха… „разтоварване на трафика „Маказа”

Девет компании поискаха да проектират пътя между Рудозем и Смолян. Офертите са подадени в Агенция „Пътна инфраструктура”, която обяви обществената поръчка с индикативна стойност от 290 000 лева без ДДС.

Пътят ще е част от трасето до планувания граничен пункт „Рудозем-Ксанти”. Очаква се той да разтовари част от трафика към „Маказа”, поне що се отнася до пътуващите в тази част на Родопите.
Предложения са постъпили от „Проджект планинг енд мениджмънт“ ООД; „Джи М инженеринг“ ЕООД; „Инжконсултпроект“ ООД; „Пътпроект 2000“ ООД; Обединение „Ий кей инфра“ ДЗЗД, в което са:“Инфра про Конскулт“ООД и „Ий Кей Джей Кънсълтинг Енджиниърс“ ЕООД; „Мости България“ ООД; „Пътпроект“ ЕООД; „Би ес проект“ ЕООД.

Бъдещия ГПП Рудозем
Бъдещия ГПП Рудозем

Изпълнителят ще трябва да изготви инженерно-геоложки проучвания и геодезически замервания, конструктивно обследване на съоръженията и изготвяне на технически проекти за основен ремонт на пътната отсечка. С изработения проект ще бъдат уточнени необходимите ремонтни дейности и тяхната индикативна стойност.

Припомняме, че бяха отворени оферти в обществената поръчка за избор на изпълнител за изработване на технически проект за основния ремонт на близо 111 километра от републиканската пътна мрежа. Въз основа на проектите, които ще бъдат направени, след това ще се рехабилитират 2,4 км от пътя Кърджали – Маказа в град Кърджали, близо 33 км от пътя Самоков – Ихтиман, около 54 километра от пътя Бургас – Царево и над 22 км от пътя Рудозем – Смолян. Общата индикативна стойност на поръчката за проектиране е близо 1,7 млн. лв. без ДДС. Средствата са от бюджета на АПИ.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

0 Shares
Share via
Copy link
Powered by Social Snap