96 дни без Дамла: Мехмед е в ареста, експертизите… не са готови!

99 дни след зверското убийство на 7-годишната Дамла, всички назначени експертизи по случая все още не са приключили. Това научи 24rodopi.com от отлично осведомени източници.

Както вече писахме, разследването бе удължено с още два месеца, а обвинителният акт срещу задържания за убийството Мехмед Хасан трябва да бъде внесен до 18 април.

Припомняме, че убийството бе извършено на 17 декември м.г. Безжизненото тяло на детето бе открито в семейното жилище от майката. Момиченцето е било удушено, а главичката му обвита с тиксо. Дни по-късно като извършител бе задържан 25-годишният първи братовчед на детото, който направи самопризнания пред разследващите.

В момента Мехмед Хасан се намира в ареста с постоянна мярка „задържане под стража”.

Както вече писахме, Мехмед се е опитал да упои детето. Първият братовчед на момиченцето намазал с „Каноколит” марля, с която запушил устата му. Това разкриха осведомени източници, близки до разследването. Силно токсичното лепило обаче задушило детенцето. След като момичето издъхнало, извършителят облепил главата му с тиксо.

25-годишният Мехмед се промъкнал в жилището с ключа на Дамла, който момиченцето изгубило преди дни. Той бил паднал от джоба й докато била в колата на братовчед си. Мехмед открил ключа, но го запазил за себе си без да го върне, разкриват източниците ни. Часове преди зверското деяние 25-годишният мъж бил Хасково, като според запознати, пътуването е било част от плана му за алиби.

Мехмед Хасан е направил пълни самопризнания за зверското деяние, извършено в ранните часове на 17 декември м.г. в Момчилград. Майката на Дамла дала 50 лева назаем на племенника си, но той влязъл да търси още пари в апартамента в блок „Слава“ в центъра на Момчилград, разкрива самият Мехмед пред разследващите. Детето се събудило и в паниката 25-годишният мъж убил малката Дамла. В момента обаче се изяснява дали е имало и друг мотив за зверското деяние.

За няколко дни тогава бе задържана и майката на Дамла. Тя е била подложена три пъти на полиграф, като според „детектора на лъжата”, родителят на детето казва истината с „Не съм убила Дамла”.

Мехмед е работил известно време в детската градина, която е посещавала Дамла. Мъжът бил назначен в образователното заведение преди няколко години по програма за временна заетост в рамките на няколко месеца.

Мехмед е обвинен за умишлено убийство по особено жесток и мъчителен за жертвата начин на малолетно дете. В този случай законът предвижда най-тежкото наказание от 15 до 30 години лишаване от свобода или доживотен затвор без замяна.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *