GSM дава отговор… „самоубита” ли е бременната Севи?

Разследващите анализират разговори и съобщения от мобилния телефон

Мобилният телефон на бременната жена, която сложи край на живота си, е в следствието в Кърджали. GSM-ът ще послужи на разследващите да разберат по колко пъти бившият съпруг се е обаждал на жената, какви съобщения и снимки й е пращал и дали именно чрез тях кърджалийката умишлено е била тласната към самоубийство.

Това разкриха  източници, близки до разследването.

Както вече писахме, следствието пое ужасяващия случай на самоубилата се бременна жена в Кърджали. Разследването цели да установи дали 27-годишната Севинч Осман е била склонена да сложи край на живота си вследствие на налаган й системно физически и психически тормоз. Родителите на починалата млада жена вече са били разпитани по случая, а от прокуратурата ще трябва да преценят дали има достатъчно данни за образуване на наказателно производство спрямо бившия съпруг на кърджалийката. Роднините пък са готови да предоставят всякакви доказателства за извършено насилие спрямо жената-документирано от властите в Австрия с подадените до тях жалби и издадени ограничителни заповеди.

Припомняме, че трагедията се разигра на 16 декември м.г. 27-годишната Севинч Осман се нагълтва с хапчета. Бременната в седмия месец жена е закарана по спешност в болницата в Кърджали. Налага се оперативна намеса и плодът й е изваден мъртъв. Тя изпада в кома, а на 18 декември умира. Роднините пък обвиняват бившия й мъж и баща на детето й в склоняване към самоубийство.

7 години една безумна любов, придружена с тормоз, побоища, раздели, събирания и подкани към самоубийство. Накрая тя завършва със 120 хапчета, погълнати от бременна жена. Това разкри семейството на 27-годишната Севинч Осман, която бе погребана заедно с умъртвената й рожба.

„Ти защо не вземеш да се самоубиеш? Пий си хапчетата, умирай!”. Това няколкократно повтарял съпругът на Севинч Нурхан М., разказаха майката и бащата на жената – Неврие и Селяхтин О.

Нурхан не спирал да тормози по телефона бившата си изгора, дори и след като срещу него била издадена съдебна заповед за защита от домашно насилие.

Двамата сключили брак преди около 7 години. Живеели и работили в Австрия. Закупили си жилище в Кърджали. Отглеждали по-голямото си момченце, но скандалите не преставали, разказаха близките на Севинч.

„За тези седем години, не знам колко дни поне тя бе щастлива. Той я биеше, тормозеше я и психически, но в името на детето тя му прощаваше. Веднъж ми показа на компютъра как я бие. Завъртя монитора, за да гледам и аз-как я гони из стаята, налага и дори ръга с вилица. На следващия ден бях в Австрия, където щях да го…”, разказа през сълзи дни след смъртта на Севинч бащата на младата жена. По думите му, австрийските власти са издали заповед за закрила от домашно насилие. Момичето обаче все прощавало на съпруга си.

„Все заради детето. Прибирал съм я от Австрия със счупени ръце след побоища. Пак прошка, пак искаше да са заедно. В същото време той започна и връзка с друга жена. Накара Севинч да продадат жилището им на майка му. Седмица по-късно той се разведе с нея и заживя с другата. От повече от година бяха разделени, но той продължи да я търси и тормози. Постоянно звънеше по телефона и на нас. Севинч отново забременя от него. Започна да й повтаря, че не я иска, да махне детето. В петия месец ходиха по лекари, за да прави аборт, дори в Хасково. Лекарите им казаха „Вие, луди ли сте?”, разказва бащата Селяхтин.

Семейството подавало многократно жалби срещу Нурхан. На 15 декември м.г. се явили в съда за издаване на мярка за защита от домашно насилие. По думите на бащата, бившият вече мъж бил предупреден дори да спре с позвъняванията си. В съдебната зала в своя защита Нурхан показал удостоверение за сключен брак от 13 декември с новата си приятелка.

„Севинч го прие много тежко. На 16 декември се прибрахме от гостуване при роднини в Свиленград. Беше около обяд. Казах, че ще изляза малко с таксито, за да поработя. В ранния следобед Севинч получава на телефона си снимки от Нурхан. На едната той позира с костюм и новата си жена, която е със сватбена рокля. На другата е венчалната им халка с изписани имената им… Малко по-късно тя ми се обади, че й е лошо. Когато се върнах, видях, че е повърнала. Повиках 112, но не изчаках, а я заведох до Бърза помощ”, разказва бащата.

27-годишната жена е погълнала около 120 хапчета от лекарствата на родителите й за диабет, сърце и нервна система. Севинч е приета по спешност. На следващия ден изпада в кома. Бебето в утробата й не показва сърдечна дейност и се налага операция. Лекарите изваждат мъртъв плода. На 18 декември Севинч също губи живота си.

6-годишният син на Севинч и Нурхан в момента живее при родителите на баща си в Кърджали. 25-годишният бивш съпруг пък отново е в чужбина. По думите на бащата Селяхтин, той е избягал от Австрия в Англия.

„Искаме да получим справедливост, искаме да видим, че нашето правосъдие може да се справи с подобни случаи на насилие, дори след като са завършили фатално. Аз и съпругата ми не знаем дали сме живи или мъртви. Много ни е тежко, искаме справедливост”, категоричен е бащата на Севинч.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *